Bu söz külliyen yalan.. Bir efsane daha yerle bir oldu..

Latife Hanım’ın kızkardeşinin torunu Mehmet Sadık Öke, Atatürk’ün 9 Kasım’da öldüğünü söylemiş. (“Atatürk ölmedi, içimizde yaşıyor” diyecekler bu yazıyı hiç zahmet edip okumasınlar.) Sayın Öke 44 yaşında. Bu iddia, birinci elden tanıklık değil, aile içinde konuşulanlardan ve herhalde Latife Hanım’ın kızkardeşi, anneannesi Vecihe Hanım’dan duyduğu bir şey…Dört ay önce yayınlanan çarpıcı bir kitabı fırsat bulup da ancak okuyabildim: “Teyzem Latife”… Yazar Fatih Bayhan’ın Mehmet Sadık Öke’yle yaptığı bir “nehir-söyleşi”… Bu tür kitaplar, çok rahat ve hızlı okundukları için son yıllarda çok moda.Örneğin Fikriye Hanım’ın intihar etmediğini, Rusuhi Bey tarafından vurulduğunu buradan öğrenebilirsiniz. Engin Ardıç/Sabah.24 Ağustos 2011.

4 thoughts on “Bu söz külliyen yalan.. Bir efsane daha yerle bir oldu..

  1. Ulan,Ataturk hakkinda dedikleri her sey yalan herhalde.Dolap.molap,duzen,muzen.Amma,millet artik uyandi.bence Ataturk ude lenin gibi yapacak bu millet.Tarihten silip atacak.Gorunen o

  2. Mustafa kamal ölmeden 2 3 gün evvel komaya girdi ve koma halindeyken öldü. Üstelik öldüğünü kimse görmedi. Mustafa kamal hakkında yazılanların büyük bir kısmı yalan ve uydurmadır. Ellerinden gelse Mustafa kamalı ilah yapacaklar.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir