Falling Star Kayan Yıldız – Yere Düşen Kızlar Bize ne Anlatıyorlar?

Andrey Leonidovich Shirman.

36 yaşında bir Rus yahudisi.

İşi diskolarda DJ’lik yapmak, lakabı Smash.

Dj Smash bir gün kendini yere atıp fotoğraf çektiriyor, arkadaşına hadi sen de yap diyor.

‘Falling Star’ yani ‘Kayan Yıldız’ akımı böyle başlıyor.

Türkiye’de ilk kez Seda Sayan yapıyor, 1948’de yahudilerin devlet kurmasını desteklemek için kurulan Hürriyet ilginç ve eğlenceli akım diyerek haber yapıyor.

Sonra bir çok başörtülü kızın, ellerinde alışveriş çantaları varken yüzüstü yerlere uzanmış videoları ve fotoğrafları  sosyal medyada gezmeye başlıyor.

Ülke tam da ekonomik saldırı altındayken ellerinde içi boş da olsa alışveriş çantaları ve kollarında imitasyon da olsa altın bileziklerle yerlere uzanmış başörtülü kızların fotoğrafları, sosyal medyada ve medyada gezmeye başlıyor.

Neresinden nasıl bakarsanız bakın, saçmalık.

Tabi bundan sonrası problem oluyor.
Kim için?
Toplumun görece daha şuurlu müslümanları için.

Neye göre?
İslam’a göre.

Peki, o kızlarımıza gidip vakar nedir işin doğrusu nedir, anlatacak tatlı dilli tebliğ erlerimiz, hanımlarımız neredeler?
Var mı, kaldı mı böyle tebliğ insanlarımız?
Yok.

Peygamberimizin eşlerinden başlayıp sahabeden ve tarihten 2-3 kadın kahramanı örnekleyip “SEVGİLİ KARDEŞİM! ONLAR ÖYLEYDİ SEN DE BÖYLE OLMA BÖYLE OL” diye alenen vaaz verecek bir kaç hoca veya yazar çıkarsa çıkar, o kadar. Bunların da amacı zaten bu kayan yıldızlara seslenmek değil, kendi tabanına ve kamuoyuna bakın nasıl yazıyorum diye gövde gösterisi yapmak.

Türkiye’de İslamcılar, tebliğ işini bırakalı uzun zaman oldu ve zaten ne kadar doğru yapabilmiştik bu da ayrı ve uzun bahis konusu ama neyse, başka zamana kalsın.

Açık söyleyeyim.

Ben bile bu kızlara kızarken, bu ne biçim müslümanlık derken buldum kendimi bir ara, hatta hala garibime gidiyor, üzülüyorum düşününce ama bu biraz ‘ucuz’ biraz ‘kolaycı’ biraz ‘kibirli’ biraz ‘özeleştirisiz’ bir yakınma hali değil mi yahu…

“Rusya’daki yahudi bir dj’in çıkardığı akımdan sana ne kardeşim! Sen kendini neden yerlere atıyorsun? Bu nasıl Müslümanlık?!”

Bunlar doğru sorular ama ya karşınıza biraz cevval birileri, biraz ağır cevaplar çıkarsa ne yapacaksınız?

“Biz Kemalizm’in baskıladığı Müslüman toplumun Kültür Müslümanlarıyız sonuçta ve bunu siz de biliyorsunuz. Din eğitimi almadık, sizin gibi şuurlu olmayı Allah bize nasib etmedi. Bize doğru, vakur, esaslı bir din eğitimini ne devlet verdi ne de toplum. Şimdi bize böyle kızmaya kimin ne hakkı var?”

derlerse ne deriz mesela…

Veya;

“Bize bu kadar kızan müslüman ağabeylerimiz ablalarımız! Hadi biz cahiliz genciz kanımız kaynadı Rusya’dan çıkan ve medya gördüğümüz bir ak��ma uyup 1 fotoğraf çektirdik özentilik yaptık diyelim. Siz çok akıllı idrakli Müslümanlarsanız neden 120 sene önce bir Katolik İtalyan’ın yaptığı kanunlarla yönetilmeyi kabul ediyorsunuz hala? Din iman idrak bu kadar önemliyse siz neden hala evliliğinizi, çoluğunuzu çocuğunuzu namusunuzu Hrıstiyanlar’dan alınma kanunlara göre yapıyorsunuz ve sesiniz çıkmıyor? Ailenizi düzenleyen kanunlar Hrıstiyan, ceza yasalarınız Hrıstiyan, siz buna seyircisiniz ama konu kendini yere bırakmış 2 müslüman kız olunca aslansınız kaplansınız öyle mi?”

Derlerse?…….

Daha cevvali çıkıyormuş…

“FETÖ diye diye koca cemaate terör örgütü muamelesi yaptınız, Devlet diliyle onore ettiğiniz cemaate girenleri 17-25 diye bir milat belirleyip terörist saydınız, gerçekten darbeci terörist imamların kaçmasına göz yumdunuz, teröristleri destekleyen tüccarların paralarını kaçırmasını seyrettiniz hatta bazılarını ellerinizle saldınız, yetmedi ne kadar müslüman cemaat varsa potansiyel FETÖ dediniz, toplumun hedefine koydunuz, Diyanet deseniz cuma hutbesinden başka toplumsal etkinliği olmayan bir kurum oldu kaldı, daha çocuğunuza Kur’an öğretemiyorsunuz ve hatta kendi çocuğunuza kendi Kutsal kitabınızı kendi Milli Eğitim Bakanlığınızın okullarda öğretmesini talep bile edemiyorsunuz, insanlar dini kimden nereden öğreneceğiz nesillerimiz yine dejenere ve Kemalist mi yetişecekler diye birbirine sorar oldular ama sorun 3-5 başörtülü kızın kendini yere atması öyle mi?”

derlerse?

Kızmak kolay ama bunları cevaplamak zor.
Bir kısmı defolu da olsa genelde toplumun sorguladığı durumlar bunlar.
Kısacası öyle gördüğü yanlışa çakmak ucuz ama özeleştiri yapmak biraz pahalı.

“İnsan kınadığınızı yapmadan ölmez” diyor Hazreti Peygamber.
Bir insana acıyarak kınayacak olsam hemen bu hadis aklıma gelir, ürperirim.
Onun için Allah’tan hidayet dileyip kendi sorumluluklarına dikkat etmek lazım.

Falling Star… Kayan yıldız akımı…
Bana göre bir saçmalık ama eğlence kültürüdür, başkasına eğlenceli gelebilir.

Böyle bir sürü popüler akım ve bunlara uyan insanlarımız da olacaktır, burası kalabalık bir ülke.

Ama kızarken, darılırken kendimizi de bir kontrol edelim, kolay hedefe ucuz atış yapar duruma düşmeyelim.

Aile kanunları düzeltilmiyor, ömür boyu nafakadan velayete kadar bir sürü saçmasapan kanunlar hala topluma işkence ediyor, cinayetler katliamlar devam edecek dedim, biliyorsunuz çok işledim, maalesef bunlar devam ediyor, yerlere kadın erkek çocuk cesetleri uzanıyor da 3-5 kız eğlence için uzanmış fotoğraf çektirmiş, öncelikli mesele bu mu…

Adalete olan inancımız kayıyor, her gün biraz daha imanımız kayıyor, yıldızlar kaymış, mesele o mu…

Belki de Allah, kendini yerlere atan evlatlarımızla, bize bizim boşvermişliğimizi gösteriyordur…

Ders alan, ibret alan yok mu?

Fatih Tezcan

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir