Dolarda düşüş devam ediyor..

ABD’nin başlattığı ekonomik savaşa karşı atılan adımlar etkisini göstermeye başladı. Şu sıralar Dolar ve Euro’da düşüş yüzde 7’i aştı. Dolar düşüşle birlikte 6,31 seviyelerine kadar geriledi. İşte dolardaki son durum.

Fotoğraf: Arşiv

ABD’nin Rahip Brunson üzerinden Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik savaşa karşı Türkiye kurum, kuruluş ve vatandaşları ile tek vücut oldu.

Hükümet ve ilgili kurumlar iki gündür üst üste gereken adımları atmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı sonrası harekete vatandaşlar ise ellerindeki dövizleri bozdurarak TL seferberliğine katıldı.

Atılan adımlar piyasalarda da etkisini göstermeye başladı. Spekülatif ataklar ile bir ara 7,37 seviyelerini gören dolar kararlı duruş, alınan tedbirler ve bozdurulan dövizlerin etkisi ile düşüşe geçmeye başladı.

YÜZDE 7’İ GEÇTİ
Güne düşüşle başlayan Dolar/TL’de kayıp yüzde 5’i geçerek 6,54’ü gördü. Dalgalı bir seyir izleyen kur şu sıralarda 6,3160 düzeyinden işlem görüyor. Dolar TL karşısında yüzde 7 kayıp yaşıyor.

Yüzde 7’den fazla düşüşün yaşandığı euro da 7.3122 TL’ye kadar gerilerken, şu dakikalarda 7,1662 seviyelerinde geziniyor.

Şu sıralarda Dolar 6,3160, Euro ise 7,1662 işlem görüyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir