Karamollaoğlu: Çanakkale Köprüsü israftır..

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu yine ilginç açıklamalar bulundu.

Karamollaoğlu: Çanakkale Köprüsü israftır

Yatırımların israf olduğunu iddia eden Karamollaoğlu, “Çanakkale Köprüsü şu an israftır.” sözleriyle şaşırttı. Karamollaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni de israf olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusunda ‘Türkiye üzerinde oyun oynanıyor’ şeklinde yaptığı açıklamalara ilişkin Karamollaoğlu, “AK Parti bu oyuna düştü, ben düşmedim diyemez. AK Parti bu oyuna kendisi geldi. Satılan şeker fabrikaları bunun göstergesi. Hükümet neden buna kandı? Neden buğday ithal eder hale geldik? Türkiye’nin geldiği problem çok büyük. Devletlere karşı, bankalara karşı korkunç borçlar var. Yolsuzluk ile israf hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun. Bunun tamamıyla önünü kesmemiz gerek. Üretime katkı sağlayamayacak her şey israftır. Adalet sarayları yapıyor israftır. Doğruysa Çanakkale Köprüsü inşaa ediliyor israftır, saray bir israftır. Dışarıya borcumuz var ödeyemezken bu yatırımlara ne gerek var. Gübresinden vergi almayacağız, ilacından, mazotundan vergi almayacağız. Sanayiyi ayağa kaldıracağız. Uçağı yapacağız, yapmayın ya 16 yıldır bir şey yapmamışsınız. Helikopter yapmak şu demek motoru biz yaparsak, pervaneyi biz yaparsak, silah sistemini biz yaparsak… İHA ve SİHA’larda bile biz dışarıya muhtacız. Bilgisayarı biz üretmiyoruz ki, sadece programını biz yapıyoruz. Helikopter, uçak olduğu zaman kimse bize konu savunma sanayi olunca tezgah vermiyor. ” ifadesini kullandı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir