Acem baharı

2018’in herkese sağlık, huzur, mutluluk getirmesi dileğiyle kaldığımız yerden devam ediyoruz…

Daha önce yazdıklarımı hatırlatmak istemiyorum. Bazen mecbur kalıyorum. Yine öyle bir zaman diliminden geçiyoruz.
18 Ekim’de altını çizdim sanırım…
O gün şunları yazmıştım: MICHAEL D’ANDREA...
CIA’nın kara kutusudur.
D’Andrea’nın İRAN MASASININ başına geçmesi yeni bir dönemin habercisidir…
D’Andrea’nın göreve gelmesi, işlerin karışacağının göstergesi… Kaotik dönemin başlangıcı… D’Andrea, Farsça, Arapça ve Türkçe bilir… Şimdi Ortadoğu’da yeni bir düzen kurulacak.
Michael D’Andrea da bu düzenin mimarı olacak. Bu konunun uzmanı D’Andrea, 3 yıldır Pentagon’un emri ile bu planı hazırlıyor. Eşinin Müslüman olması, sonra kimse inanmasa da kendisinin de Müslümanlığı tercih etmesi, onun bölgede çok güçlenmesini sağladı…
D’Andrea İRAN’daki olayların gizli oyuncusu… Önümüzdeki dönemde muhtemelen ismini daha çok duyacağız.
Özel biridir. Çok özel bir eğitim almıştır.
Ve bunu şimdi sahada göstermektedir…
Peki İRAN‘daki olaylar nasıl başladı?
Daha doğrusu bu karar ne zaman, nerede alındı? Cevabı bulunması gereken sorular bunlar…
8 Kasım 2016 günü hem ABD için hem dünya için önemli bir gündü! O günün gecesi daha da özeldi! O saatler özellikle İran için önem taşıyordu.

Trump seçilmiş ancak koltuğuna daha oturmamıştı. O gece İKİ ÖNEMLİ İSMİ seçim merkezindeki ofise çağırdı. GİZLİ YAPILAN görüşmede masada İRAN vardı. Gelenler CIA DİREKTÖRLÜĞÜNE gelecek olan Mike Pompeo ile kısa süre sonra İRAN MASASINI yönetecek olan Michael D’Andrea’ydı! Görüşme kararlılıkla başladı ve bitti!
90 dakika süren toplantıdaki tek konu İran’dı. Trump, göreve gelmeden önce İran konusunda en detaylı bilgiyi alan kişiydi. Çünkü İran, BAZI YAHUDİ LOBİLERİNİN en kısa sürede güçsüzleştirilmesini istediği bir ülkeydi. Trump da, 20 Ocak’ta görevi teslim aldıktan sonra ilk adım olarak Obama’nın İran’la yaptığı anlaşmayı çöpe atacağını söyledi. Hatırlayın! İşareti vermişti yani… İran’da rejimi değiştirmek için ne gerekiyorsa yapacaklardı. Bütün emirler ve alt yapı hazırdı! Pompeo henüz CIA Direktörü olmamıştı ama İran konusunda atılacak adımlar belirlenmişti.

Trump hızlı bir şekilde İRAN KARARLARI aldı. Michael D’Andrea, CIA İran Masası Şefi oldu. İLK İŞ OLARAK TAHRAN’DAKİ GİZLİ 2 CIA EVİNİ HAREKETE GEÇİRDİ!

Sonrasında İran’lı muhaliflerle bir araya geldi. 2018 yılında İran’da başlatılacak ayaklanmayı organize etti.
Tabii ayaklanma önemliydi.
Ancak ayaklanmadan sonra atılacak adımların da eksiksiz ve kesintisiz olması gerekiyordu. Eğer ayaklanma başlatılırsa ve ardından da ambargonun derinleştirilmesi hızlanırsa, İran rejiminin eli kolu bağlanacaktı. İlk adım geçtiğimiz Cuma günü atıldı. KAOS için start verildi.

Tahran, Reşt, Zencan, Kirmanşah, İsfahan, Hamadan ve Meşhed’de tam 40 noktada sokaklar karıştı. İranlı muhalifler sokaklara çıkarken ABD de sosyal medyadan aralıksız destek veriyordu.
İran’ın içindeki olaylar bir anda başlıyor ve uzaklardaki ABD’den an be an destek mesajları atılıyordu. EN üst koltuklardan!

Bu görev dağılımı nedeniyle birinci ve ikinci adım çok başarılı oldu. 3. adım olarak İran’ın uluslararası para dolaşımı engellenecekti. İran yönetiminin yurt dışındaki paraları açıklanmasa da bloke edilecekti. Belki de şu an edildi bile…
İran’la iş yapan ülkelere son bir uyarı daha gidecek. Eğer bu ülkeler hala İran’la iş yapmakta ısrar ederse, ayaklanma sonrası yaşanacak gelişmelerden etkilenecekler. Trump, 20 Ocak günü görevi teslim aldıktan sonra yaptığı ilk toplantıda “1 yıl sonra bu saatlerde İran’da rejimin değişeceğini biliyorum” demişti. Planları böyleydi! İran merkezde.

Büyük değişimi İRAN’dan başlatıp oyunlarını kurmak istiyorlardı…
Michael D’Andrea’nın ne kadar özel biri olduğu yine bir CIA yetkilisi tarafından da açıklandı. CIA ajanı Robert Eatinger, “Michael D’Andrea CIA İran Masası Şefi olarak atandı. Çünkü mezun olduğu dönemin en iyisi. En etkilisi. Hata yapmamasıyla ünlü. İran, bir süre önce Michael D’Andrea’nın bu özel göreve atanmasındaki planı anlayamadı. İran için zor günler o atamayla başladı. Ancak dikkatlice izlediğiniz zaman İran’ın bunu anlamadığını net olarak görebiliyoruz” dedi. Biz yazarken İran sanırım görmüyordu yaşanacakları…
İran’da İKİ CIA EVİ VAR! Bu doğru.

Ancak Michael D’Andrea’nın yönetebilme şansının olduğu ev sayısı 4 bin! Pek çoğu da TAHRAN’da! Biz bilmesek de şu an için ORTADOĞU‘daki en tehlikeli isim Michael D’Andrea.
Bunu da yakında herkese göstermek niyetinde. İran, bu ayaklanmayı Avrupa ülkelerindeki halkların sokağa çıkması gibi algılayabilir. Eğer olaya böyle bakarsa büyük hata yapmış olur. Öyle olmadığını anladıklarında da iş işten geçmiş olur.
Arkada çok iyi düşünülmüş bir plan var.
İyi organize olmuş bir ekip var. Hedefleri de İRAN!
Madalyonun bir de öteki yüzü vardı tabii. DARBELERE GİDEN YOLDA HEP İÇERİDEN VE TEPELERDEN BİRİLERİ DESTEK VERİR! BU KURAL DEĞİŞMEZ… İran’a bakınca da bunu görmek zor değil…

Bugün İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yanında bulunan birçok önemli isim de bu ayaklanmaya destek veriyor. Ortaya çıkın emri geldiği anda onları tüm dünya görecek. Bir iktidarı değiştirmek istiyorsanız hedef kişinin yanındakileri kendinize bağlamanız şarttır! Washington da öyle yaptı. SÖZ KESTİĞİ İSİMLER VARDI. Michael D’Andrea bunu da organize etti. Michael D’Andrea’nın kendi gibi özel biri olan eşi de bu plana çok önemli destekler verdi.
ABD, rejim değişikliğinden sonra göreve getireceği ismi bile hazırladı.

Yaptıkları plana sonuna kadar güveniyorlar. Yani Ruhani’den sonraki isimler bile hazır. Temas sağlandı söz alındı! Bu kişi Ruhani’ye uzak biri de değil. Arabistan’ın ılımlı İslam kararının benzerini Tahran’da göreceğiz.
Eğer KAOSTAN İSTEDİKLERİ SONUCU ÇIKARMAYI BAŞARIRLARSA TABİİ !
Eğer çok inandıkları planları öngörülemeyen bir noktada tıkanırsa bu kez D’Andrea’nın asıl planı devreye girecek! İran’ın istediği olmasın diye tansiyonu yükseltecekler. O zaman bölgede yaşanacak hareketlilik, İran dışında 4-5 ülkeyi daha etkileyecek.
Mezhep savaşı aslında ilk planda vardı.
Ancak İran’da rejimin değişmesi halinde bu planı rafa kaldıracaklardı. Çünkü mezhep savaşının yaratacağı etkinin boyutlarını bilecek bir bilgisayar veya yapay zeka henüz yok. ABD de, bölgeyi ele geçirmek isterken tamamını kaybetme riskini göze alamadı. O nedenle mezhep savaşı şimdilik rafta. Eğer ABD planlarında başarılı olamazsa, o zaman mezhep savaşı raftan iner. Bu da ikinci plan… Ve güncelliğini korumakta!
İKİNCİ PLAN GEREĞİNCE belirlenen 600 nokta var! Bu noktalara düzenlenecek saldırı ile bir anda mezhep savaşına uyanırız. Trump aslında göreve geldiği anda ilk isteği MEZHEP SAVAŞI oldu. Bunun başarılması halinde büyük planın da hızlanacağını düşündü.

Ancak Körfez ülkelerinde istenilen güce ulaşamayan ABD, mezhep savaşından vazgeçti. İran hala bu olayın ne kadar ciddi olduğunu kavrayamadı. İran’ın protestolara müdahil olacak güvenlik birimleri, hala olayların artacağını düşünmüyor. ABD, İran olayında tek taraf olmayı seçti. Yanına kimseyi de istemiyor. Ancak karşısında da kimseyi görmek istemiyor. Eğer İran’ı ciddi şekilde savunan bir ülke olursa, ABD mutlak bu ülkeyi de hedefe koyacak. Çünkü İran’da istenileni elde edemezse ABD’nin Ortadoğu planları birkaç yıl ertelenir.
Birkaç yıl içinde de Amerika Birleşik Devletleri’deki güç savaşları büyük planın unutulmasına neden olur.
Trump buna izin vermek istemiyor.
O nedenle agresifler… Bütün bunlar ABD’de yazılıyor çiziliyor…
İran’a bakın! İPEK YOLU‘nun olmazsa olmazlarından… Bir taşla birden fazla kuş vurma amacındalar.
ORTADOĞU-AVRASYA-AFRİKA‘yı kontrol etmek istiyorlar. SÜPER GÜÇ olabilmek ve kalabilmek için… 2018 çok ama çok önemli bir yol olacak. Çok şey yaşayacağız. DÜNYA DÜZENİ bu yıl kurulacak. Bu motivasyonla hareket eden KÜRESEL GÜÇLER var. Bu çekişmeyi hissetmeyen kalmayacak..

Ergün Diler/Takvim-2 ocak 2018

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir