Pakistan Adalet Bakanı: Ümmetin gözü Türkiye’de

Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Han, Türkiye’nin tüm ümmete, Pakistan’daki insanlara örnek olduğunu belirterek, “Bütün İslam ülkeleri için çok iyi bir örnek, herkesin gözü Türkiye’de” dedi. Suriyeli sığınmacıların en çok barındığı kentlerden Kilis’te incelemelerde bulunan Han, Türklerin 700 yıldır, Osmanlı’dan başlayarak ümmetin en önünde yer aldığını söyledi. Demokrasi ve İslam’ı birleştiren yapısıyla Türkiye’nin önemli ülkeler arasında yer aldığını belirten Han, “Türkiye’nin siyasi, demokratik ve ekonomik olarak gelişmesinden mutlu oluyoruz.

 

Hepsinden önemlisi değişik düşüncedeki insanların birlikte yaşayabilmelerinden çok şey öğreniyoruz. Ben Türkiye’nin bu şekliyle gelişmesinden Müslüman olarak gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

“FİLİSTİN MESELESİNE DUYARSIZ KALMADI”

Han, Pakistan’ın her dönem Türkiye ile yakın dostluk içerisinde olduğuna işaret etti. Türkiye’nin Filistin’de yaşanan olaylar karşısında da duyarsız kalmadığını vurgulayan Han, şöyle devam etti: “İİT’yi acil toplantıya çağırdı. Şunu anladık ki Türkiye, Filistinlilerin acısını kalbinde yaşıyor.

 

Olağanüstü zirveye Başbakanımız Şahid Hakan Abbasi de katıldı. Çok mutlu bir şekilde ülkemize döndü. Pakistan halkı olarak Türkiye’nin ve Türk insanın güçlü olması için hep dua ediyoruz çünkü Pakistan ve Türkiye kardeş.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir