İslamın şerefini koruyan paşa’ya iftira attılar,ŞEREFSİZLER..!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştı.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı. “1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a “Seferberlik” ilan ederek , Medine’deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu.”

TÜRKİYE’DEN ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu mesaja çok sert tepki gösterdi. Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed’in, Türkler ve Arapları tekrar karşı karşıya getirmeyi hedefleyen yalan dolu propagandayı retweet etmesi utanç verici. O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine’yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmak yeni moda mı?” ifadelerini kullandı.

MAHİR ÜNAL: ÇEKİRGE YİYEREK SAVAŞTILAR

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal ise twitter’dan şu mesajı paylaştı: “BAE Dışişleri Bakanı’nın yaptığı çarpıtma,yalan,kin,nefret ve tarihe ihanet dolu paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı’mızı hedef alan bu tarz paylaşımların ne milletimiz ne de bölge halkları nezdinde hiçbir değerinin ve karşılığının olmadığı bilinmelidir. Hz. Peygamber’in yattığı mübarek topraklara düşman çizmesi değmesin, kutsal emanetlere namahrem eli sürülmesin, İslam sancağı Medine-i Münevvere gönderlerinden inmesin diye askerleriyle çekirge yiyerek savaşıp Medine Müdafası Destanı’nı yazan Çöl Kaplanı’dır Fahreddin Paşa”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir